DEL

Du kender det alt for godt, du har lyst til vin og du har ikke bare lyst til den helt billige, du købte i supermarkedet i sidste uge, men en ordentlig flaske vin. Du ved samtidig, at når den først er åbnet, begynder den at ilte og selvom proppen igen påsættes, vil vinen sandsynligvis være gæret dagen efter.

Vil du forøge chancen for at vinen holder sig længere tid, skal du så hurtigt som muligt, påsætte proppen igen og sætte flasken ind i køleskabet. Mørket fra køleskabet og de lave grader, vil sikre at vinen udvikler sig markant langsommere og derfor stadig kan være drikbar 2-3 dage efter, alt efter hvor lang tid vinen har stået åben.

Et andet lifehack, der dog kræver noget udstyr, er en vinpumpe. En lille pumpe, med et dut man sætter på selve flasken, herefter påføres pumpen hvorefter man kan suge luften ud af flasken og få dutten til at sidde fast med et stabilt undertræk. En sådan vinpumpe koster ikke mere end 2-300 kr. og bruges en sådan, kan vinen holde sig i helt op til fem dage i køleskabet.

En dyrere og trekundær løsning kunne være en Coravin, en vinsuger, der trækker vinen ud af flasken, efter en tynd nål er sat igennem flaskens korkprop. Imens den samtidig skyder argon-gas ind i flasken, så fylden fra vinens og dens mængde der nu mangler og den ekstra luft det giver, ikke fordærver vinen, herudover sikrer det et nulindtag af luft. Med en Coravin er det muligt at nyde en flaske over et helt år eksempelvis, hvor der smages over flere omgange. Der findes både hurtige nåle, hvor vinen derfor ikke holder i lige så lang tid, samt meget tyndere og mindre nåle, til fine vine. Her tager det markant længere tid, at suge et glas vin ud.

Tak til Vindoro.dk online vinhandel, for disse tre tips.

EFTERLAD ET SVAR