Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.
Hvis du gerne vil være en dygtigere tekstforfatter, er der mange måder, hvorpå du kan blive det. Først og fremmest skal du finde ud af, hvordan du gerne vil skrive tekster – vil du gerne være journalist, eller ønsker du at skrive SEO-tekster, som gør, at en hjemmeside opnår bedre placeringer i Google?
Sådan bliver du bedre
Uanset hvad, er der flere måder, hvorpå du kan blive bedre. Det hele handler om, at du øver dig og øver dig, samtidig med at du lægger kræfter i at skrive gode tekster og få feedback på dem.
Herunder følger en række tips, som du med fordel kan følge, hvis du vil sikre dig, at du bliver bedre til at skrive tekster. Det kræver, at du er villig til at ofre tid på det, men der er garanti for, at du bliver dygtigere, hvis du følger dem.
Du kan læse mere om tekstforfatning her.
Skriv alt, der falder dig ind
Det kan være vanskeligt at få taget hul på en god tekst, hvorfor det er en god idé blot at skrive alt ned, der falder dig ind. Det kaldes også for stream of consiousness, og er en betegnelse for blot at skrive det, du tænker på.
Når du har skrevet alt ned, kan du efterfølgende begynde at redigere det, så tegnsætning og grammatik sidder lige i skabet.
Tilbyd gratis arbejdskraft mod feedback
Noget af det, du lærer mest af, er at skrive tekster, som du efterfølgende får feedback på. De fleste vil gerne have tekster, som er gode, hvorfor der er rig mulighed for at tilbyde din arbejdskraft gratis på eksempelvis Facebook.
Hvis du laver et opslag om, at du skriver tekster på 500 ord, som du efterfølgende ikke skal have penge for, men som du gerne vil have feedback på, får du helt sikkert en masse tilbagemeldinger, som du kan vælge imellem.
Kunsten er, at du skal kunne skrive tekster om en lang række forskellige emner, hvorfor det er en god idé, hvis du vælger hjemmesider i forskellige nicher, som du skriver tekster for, hvis du vil blive bedre.