DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der er en ting man aldrig kan få nok af, og det er gode råd, som kan spare dig for enten tid eller penge, eller hvis du er heldig begge dele. Vi har her samlet en række gode råd, der gør livet lidt lettere for dig i køkkenet.

1: Brug El-kedlen mere

Der er mange der tror at el-kedlen bruger meget strøm, men den mængde den bruger er langt lavere end dit komfurs. Det er derfor både hurtigere og billigere at koge vandet til eksempelvis ris, pasta eller grøntsager i en el-kedel, og lade det koge færdigt i en gryde.

2: Brug mindre vand

Dette råd er lidt i forlængelse af det første råd, og kan både spare dig for tid og penge. Der er mange der bruger alt for meget vand, når de skal koge grøntsager som kartofler, gulerødder og lignende. Det behøver kun lige være dækket, og ikke ligge og skvulpe rundt, som man lader det gøre.

3: Brug ovnen optimalt

Der går rigtig meget til spilde, når man bruger ovnen, især hvis man ikke bruger den hensigtsmæssigt. Du kan sagtens slukke for ovnen 5-10 minutter før det er færdigt og lade den stå og bruge eftervarmen, varmen slipper ikke ud lige med det samme. På den måde kan du hurtigt spare tæt på 20%, hvis du ska lave noget der skal have en time. En anden ting er, at man skal huske at overveje om man kan putte noget i ovnen i stedet for på komfuret, når ovnen nu allerede kører.

4: Fyld opvaskemaskinen

Der er mange der lader halvtomme opvaskemaskiner køre, hvilket både er dyrt og dumt, sørg i stedet for at de bliver fyldt helt op, inden du starter den. Når du så starter den, så vælg det energivenlige program, som stort set alle opvaskemaskiner har, og hvis den ikke har, skal du nok overveje at kigge efter en ny i alle tilfælde. Når du putter ting i opvaskemaskinen så husk, at du skal skrabe eventuelle madrester af, men du behøver ikke skylle dem af i varmt vand. Det giver en mindre ren vask og er spild af vand.

5: Put mere i gryderne

En udbredt “fejl” er at man bruger mange flere gryder end det er nødvendigt. Der er ingen god grund til eksempelvis at koge kartofler for sig og gulerødder for sig. Kog dem i stedet sammen, det sparer tid, penge, opvask og så giver det også lidt bedre smag.

EFTERLAD ET SVAR