DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Lifehacks handler om ting, der gør livet lidt nemmere, eller måder hvor man kan spare nogle penge på en let måde. Hvis du overvejer at lave en filmrum, er her et rigtig godt tip til hvordan du nemt kan spare et par tusinde kroner. Udover at købe en projektor til at vise sende signalet, skal du nemlig også have et lærred du kan projekterer billedet over på.

Her findes der en lang række muligheder, eksempelvis kan man købe dem med motor, så man med en fjernbetjening kan styre, hvornår lærredet skal op og ned. Dette er luksusløsningen, og også en løsning der hurtigt kan komme til at koste mange tusinde kroner.

Generelt er lærreder meget dyrere end de behøver være, og dette alternativ er nemlig stort set lige så godt, og giver mange flere muligheder. Hvis du køber et hvid mørklægningsgardin, har du nemlig et lærred, der mere eller mindre er lige så godt som et decideret filmlærred, og det koster en brøkdel. Grunden til at det skal være mørklægning er den beklædning der sidder på, som sikrer at der ikke kommer noget lys igennem.

Størrelsen på filmlærreder er ofte rimelig låst, men benytter man et mørklægningsgardin kan man mere eller selv bestemme størrelsen. Bestiller du eksempelvis hos Uniggardin vælger du nemlig helt selv hvor stort det skal være, da de bliver lavet på bestilling. Du skal dog naturligvis være opmærksom på, at størrelsen er afhænger af hvilken projektor du har, og hvor god opløsningen er på denne.

Vælger du løsningen med gardinet, har du allerede sparet et par tusinde kroner, og dem kan du så passende bruge på en lidt bedre projektor, og på den måde får du et super lækkert filmrum, som uden tvivl vil gøre vennerne misundelige. Men vær opmærksom på, at du pludselig kan blive ekstra populær, når der er fodbold eller der skal ses film.