DEL
Træning

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Du behøver ikke betale 300 kr. om måneden og slæbe dig afsted til fitness 3 gange om ugen for at få en sund og stærk krop. Grunden til, at så mange mennesker i dag går i fitness, er nemlig, at aktivitet lige så stille er forsvundet fra vores hverdag. Du behøver nemlig ikke at dyrke ekstra motion, hvis du har en aktiv hverdag.

Hvis det ikke er muligt for dig at cykle på arbejde, kan du gøre din tid derhjemme mere aktiv. Der skal ikke mange justeringer til, før du har dit helt eget træningscenter i baghaven.

Trampolin

For nogle år siden kunne man ikke gå forbi en villahave uden at se en trampolin, og de var alle børns foretrukne havelegetøj. Trampoliner er dog ikke kun for børn. Du kan sagtens få en regulær træningssession ud af en trampolin, og jeg garanterer dig for, at det er sjovere end løbebåndet.

Det, du skal fokusere på, er at spænde op i maven og benene, når du hopper og lander på trampolinen. Efterhånden som du laver højere og mere krævende hop, bliver træningen mere intens. Når du hopper frem og tilbage og fra side til side, træner du muskler i hele kroppen, og det giver en god, grundlæggende styrke.

Boldspil

Haven er oplagt til mange forskellige boldspil. Det kan være alt fra fodbold over basketball til rundbold, hvis haven er stor.

Til fodbold behøver du bare en bold og 1-2 mål, og hvis du har børn, vil de uden tvivl med glæde agere modstandere. Det samme gælder for basketball, men her skal du være opmærksom på, at det kræver noget mere træning, før I får succes. Der findes dog flere forskellige skyd på mål-spil, hvor det ikke er så svært at ramme kurven.

Her til sommer kan du også give dig i kast med badminton eller tennis, som er oplagte havespil. Vi anbefaler badminton, som er lidt lettere for armene, og hvor du ikke risikerer at smadre en rude med bolden – eller ramme en tilfældig forbipasserende.