DEL
Soltøj

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Vidste du, at du faktisk skal smøre dine børn ind i solcreme mindst hver anden time, når I er ude i solen? Og er du også rigtig træt af det? Så har vi løsningen til dig!

Soltøj, eller UV-tøj, som det også kaldes, er nemlig denne uges lifehack. Soltøj er tøj, som beskytter ekstra godt mod solen, og som ofte har en faktor 50, der holder 98 % af solens stråler væk fra huden. I modsætning til solcreme bevarer soltøj dog beskyttelsen hele dagen og bliver ikke vasket af.

Undgå kemikalier

En anden meget stor fordel ved soltøj er, at du kan slippe for de mange skadelige kemikalier i solcreme. Flere af de mest typiske solfiltre i cremerne er nemlig mistænkt for at være hormonforstyrrende eller på anden måde skadelige, og det er ikke altid en garanti, at de for eksempel er mærket med Astma-Allergi Danmarks mærke. Derudover indeholder mange solcremer parfume, og der er ikke forskel på, hvad der er tilladt i børne- og voksensolcreme.

Solcreme er især en stor synder i den cocktail-effekt, som vi alle udsættes for gennem de mange forskellige produkter, vi bruger hver dag. Shampoo, håndsæbe, creme og mange andre produkter indeholder alt sammen stoffer, der kan være skadelige for vores krop. Når vi får dem fra mange forskellige kilder, overskrider vi hurtigt de anbefalede grænseværdier, og solcreme, som sidder på huden i rigelige mængder og ofte i lang tid, forværrer problemet.

Vælg det rigtige soltøj

Du skal dog også være opmærksom på, at noget soltøj er behandlet med kemiske solfiltre, så vælg det økologiske tøj, hvor solbeskyttelsen er skabt ved at væve tøjet meget tæt. Se for eksempel det flotte, økologiske soltøj fra Petit Crabe.

For at være på den sikre side, bør du vælge en heldragt, som beskytter både arme og ben, og gerne en solhat til, så den sarte hovedbund også beskyttes. Så behøver du kun solcreme på hænder, fødder, ansigt og nakke.