DEL
Navision

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Hvis du har en virksomhed, er dette et rigtig godt lifehack til dig. Du kender sikkert til bøvlet og besværet med at bevare overblikket over din virksomheds økonomi, lager, processer og lignende. Det er næsten umuligt at holde styr på alle faktorer, men hvis du vil være sikker på, at din virksomhed altid performer bedst muligt, kan det i den grad betale sig at have overblik.

ERP-systemet giver overblik

Hvis du har overblik over alle virksomhedens data, kan du nemlig identificere de processer, der giver overskud, og dem der dræner kassen. Et ERP-system kan hjælpe give dig lige præcis det overblik.

Et ERP-system er et integreret system, der samler alle virksomhedens data og hjælper dig med at styre økonomi, lager, salg, indkøb, logistik og produktion – kort sagt alt. Du behøver ikke at sidde med et program for hver aktivitet, og du kan nemt bruge data fra én aktivitet på en anden. På den måde kan du for eksempel i realtid følge med i, hvor meget der går ud fra lageret. Du kan også helt ned til den enkelte aktivitet se, om I har de mest optimale processer som giver mest muligt overskud.

Er det besværet værd?

Et ERP-system kan lyde som lidt at et mirakelsystem, og det er det egentlig også. Hvis du er vant til fragmenterede systemer, hvor det er svært at få overblik over noget som helst, vil du i hvert fald få meget stor glæde af systemet. Ud over at systemet kan hjælpe dig med at optimere virksomhedens processer, optimerer det også dine processer med økonomistyring og lignende, og du kan spare flere dages arbejde hver måned med et integreret system.

Det tager lidt tid at få opbygget et system, der passer til lige netop jeres virksomhed, men med det rigtige system, får I det størst mulige udbytte.

Microsoft har blandt andet udviklet et ERP-system, der hedder Navision. Hvis I i forvejen bruger Microsoft i virksomheden, kan Navision anbefales. Det kan integreres med Microsofts øvrige programmer, så I hurtigt og nemt kan tilgå alle virksomhedens platforme. Det gør både arbejdsgangene hurtigere og oplæringsperioden kortere – og I mindsker risikoen for menneskelige fejl.

Kort sagt: Et ERP-system er bestemt besværet værd, hvis du vil have et godt overblik og en gnidningsfri hverdag.