DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Spisestuen kan ofte være det rum i hjemmet, som er sværest at indrette, når man har fået sat bordet og stolene ind. Dette er som oftest, fordi det helt grundlæggende er et meget praktisk rum, hvilket er ironisk, da der jo også er mange, der foretrækker at spise i sofaen eller ved et bord i køkkenet. Derfor bliver spisestuen ofte til et særligt og højtideligt rum, der kun tages i brug ved fødselsdage, julemiddage og andre begivenheder. Det sker også tit, at flotte vitrineskabe og andre møbler, som er arvestykker fra familien, ender med at stå der, da det hele på denne måde kan passe fint sammen.

Det er der selvfølgelig intet galt i, men når rummet ender med at blive meget dyrt og fint, så sker det tit, at det føles mærkeligt at spise sin pizza derinde en almindelig onsdag aften, og det er jo synd. Ved at gøre din spisestue til et rum med lige så meget liv og sjæl som opholdsstuen og de enkelte værelser kan du skabe et rum, som ikke kun bliver brugt oftere, men som også kan danne ramme for hygge og gode minder.

Pynt med liv og sjæl

For at komme fri af følelsen af brugbarhed og fornuft bør der selvfølgelig pyntes mere op i spisestuen. Her kan både være nipsting og billeder med sentimental værdi og forskellige kunstværker med personlighed og varme i sig. At finde god kunst er selvfølgelig en kunst i sig selv, men hos malericentralen.dk kan I finde flere forskellige kunstnere, så I nemt kan finde præcis det rigtige kunst til jeres spisestue. Til en mere moderne og hyggelig spisestue kan I eksempelvis se på malerier af Per Eli, som har stærke farver, skarpe linjer og masser af sjæl.

Til den personlige pynt kan børn og forældre gå sammen om at lave diverse små skulpturer og nipsting, og I kan selvfølgelig også få lavet portrætter af jer alle sammen eller pynte med mindeværdige feriebilleder og deslige. Det vigtigste er, at det færdige udtryk afspejler, hvem I er, så rummet føles mere som jeres. Så vil I nemlig få lyst til at bruge spisestuen oftere.

Brug service, som I glæder jer til at finde frem

Foruden smuk og personlig oppyntning og indretning af spisestuen, hjælper det også at have service og bestik, som I holder af. Her menes selvfølgelig ikke det pæne stel, som er nedarvet fra et kært og respekteret familiemedlem, men i stedet et enkelt sæt tallerkner og bestik, som I oprigtigt kan lide, og som I gerne vil bruge til daglig. Der findes flere muligheder inden for mere spændende bestik og tallerkner, som ikke bare er den standard hvide porcelæn eller keramik. Holder I meget af pizza, kan I hver få jer en pizzatallerken, så de trætte onsdag aftener kan blive til en integreret del af familiens hyggestund sammen. Fra nordiskstorkokken.dk, hvor I kan finde førnævnte pizzatallerkner, kan I også finde flere tallerkner til specifikke måltider, så I kan glæde jer lige en tand mere til at spise sammen.