DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Hvis du ikke kan dansk, er der stor sandsynlighed for, at du ikke kan læse denne artikel. Derfor er den heller ikke henvendt dig, men derimod en bekendt eller andet, der har har brug for at lære dansk. Oversæt artiklen her til ham eller hende, og du vil gøre dem en stor tjeneste.

Her vil du finde et par gode råd — eller lifehacks, om du vil — du kan anvende, hvis du gerne vil lære dansk hurtigere end bare ved at gå på sprogskole. Vi anbefaler dog, at du alligevel går på sprogskole og udelukkende anvender de tips, du finder her, som supplement.

Begynd på en sprogskole

Det første, du skal gøre, hvis du gerne vil lære dansk, er at begynde på en sprogskole. Her får du den rette hjælp af en erfaren underviser, der ved, hvad der skal til, hvis ud vil lære at begå dig på dansk.

Undersøg, hvor der ligger sprogskoler i nærheden af dig. De fleste byer har en eller flere sprogskoler, som du kan begynde på, hvis du gerne vil lære dansk.

Se danske film med undertekster på hjemlandssproget

En af de måder, du kan lære et sprog på, er ved at se film, hvor de taler det givne sprog. Som en start — inden sproget er kommet nogenlunde ind på rygraden — er det en god idé, hvis filmen bliver set med undertekster på hjemlandssproget.

Efterfølgende kan man begynde at eksperimentere med at se filmen på originalsproget. Uden undertekster. Kan man det, er man nået en lang vej. Det gode ved at se film på eksempelvis dansk er, at man både lærer noget om, hvordan man taler i specifikke situationer og kontekster, men samtidig lærer noget om kulturen. Noget, man ikke lærer på samme måde på en sprogskole.

Interagér med danskere

Uanset hvor besværligt det end måtte lyde, er det altid en god idé at mænge sig med befolkningen i det land, man er i. Og det gælder også, hvis du er havnet i Danmark. Det kan dog være svært at finde forsamlinger, hvor du kan få lov til at øve dit danske. Tag eventuelt kontakt til kommunen