DEL
plankegulv

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Gulvafslibning er ikke en videnskab og du kan nemt spare nogle tusinde krone ved at slibe dit plankegulv selv. Vi har skrevet om nogle decideret lifehacks til at slibe gulvet, så du sikre dig at du ikke falder i disse faldgruber. Læs med her.

En af de mest basale ting du skal være opmærksom på ved gulvafslibning, er at dække ordentligt af. Gulvafslibning støver rigtig meget, så det er vigtigt af afdækningen er sat ordenligt op. Til netop afdæknings delen, kommer første lifehack her, brug et vådt lagen til at dække af. Det våde lagen opfanger de mikroskopiske støvpartikler og gør det muligt undgår støv i hele lejligheden eller huset. Der ud over skal du også huske at tape dør sprækker og nøglehuller til.

Andet lifehack, går ud på at gøre gulvafslibningen letterer for dig selv. Fjern søm og skruer før arbejdet går i gang. Hvis et enkelt søm rager op fra gulvet er det nok til at flå et stykke sandpapir i stykker. Sandpapir til en slibemaskine koster omkring 150 kr. og det kan derfor blive en dyr fornøjelse, hvis forarbejdet ikke er gjort ordenligt. Få alle sømmene dykket, så de går under brædderne. Ligeledes bør du skrue alle skruerne godt ned i gulvet, husk på at du sliber noget af gulvet, så 2-3 mm vil være passende.

Tredje og sidste lifehack, som gør gulvafslibningen let som en leg, er at du først lejer maskinen når alt er klar. En gulvslibemaskine koster 4-500 kr. i døgnet og taxameteret tæller lige så snart den er i dine hænder. ALT forarbejde bør gøres inden at udstyret lejes, da småting som rensning af gammelt lim og spartelmasse hurtigt kan tage længere tid end beregnet.

Spring ud i det!

Ved at benytte disse lifehacks til gulvafslibning, bør sådan et projekt ikke volde dig problemer. Men hvis du synes det lyder for omstændigt og er nervøs for om du får gjort det hele rigtigt, så kontakt en professionel gulvsliber.