DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Hvis du har svært ved at spare penge op, er det typisk fordi, der er noget galt med din økonomi. Du kan dog ændre din økonomiske situation på mange måder. Her får du en række konkrete tips til, hvordan du får styr på dit budget.

En opsparing kan virke som en urealistisk drøm, hvis du ikke har styr på din økonomi. Det kan give søvnløse nætter, men du kan også få vendt det hele til din fordel – hvis blot du gør dig umage. Det hele handler om at bruge færre penge, end du tjener, når du skal spare penge sammen.

Læg et budget

Det første, du bør gøre, hvis du ønsker at starte en opsparing, er at lægge et budget. Det hjælper dig med at danne et overblik over, hvor mange udgifter du har, og hvor mange indtægter du har. 

Du laver et budget ved at trække dine udgifter fra dine indtægter. Det bør give et positivt tal, hvis du skal kunne lægge penge til side og ikke forgælde dig måned efter måned. 

Skab en ekstra indtægtskilde

Hvis du ønsker flere penge mellem hænderne, kan det være fristende at skære ned for sit forbrug. Hvis du ikke har mange penge mellem hænderne, er det dog langt fra sikkert, at du har mulighed for det. Her er det i stedet en idé at overveje, om ikke du kan etablere en ekstra indtægtskilde, så du får flere penge mellem hænderne. 

Det kan være at begynde at arbejde freelance, at tage et ekstra job eller at købe ting på DBA.dk, som du sælger videre. Der er mange muligheder, og det handler om at være kreativ – men husk, at du skal følge loven.

Investér dine penge

Når du har fået skabt en ekstra indtægtskilde, og måske begyndt at spare lidt i hverdagen, kan du med fordel begynde at investere dine penge. Du kan finde en lang række tips og tricks samt gode råd til, hvordan du investerer på Mininvestering.dk

Her kan du også læse mere om hvordan du skal investere, om det skal være gennem en investerings app eller du skal gøre det via banken. Det er nemlig fordele og ulemper ved begge.