DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Flere danskere døjer med søvnproblemer. Det kan skyldes mange forskellige ting, men ikke desto mindre går det ud over livskvaliteten, hvis du ikke sover ordentligt. Heldigvis findes der en simpel opskrift til bedre søvnkvalitet – og det gør samtidig, at du får lettere ved at falde i søvn.

Gå i seng samme tid hver dag

Det lyder simpelt, men det kan faktisk være svært: at gå i seng på samme tidspunkt hver dag. Der skal en stor portion selvdisciplin til, hvis du vil holde løftet om at gå i seng på samme tid hver dag. Også selvom din belønning er en sundere livsstil, hvor du både kommer i bedre humør og får et bedre helbred.

Men er det virkelig nødvendigt at gå i seng samme tid hver dag? Både ja og nej. Der er ingen regler uden undtagelser, og derfor er det selvfølgelig heller ikke sådan, at du ikke kan strække den en dag. Men generelt, bør du gå i seng på samme tidspunkt hver dag. Det er de færreste, der er villige til at opgive al tid efter klokken 21.00.

Giv dig god tid

Det tager tid at få en ordentlig døgnrytme. Det indre ur skal lige finjusteres først, og det bliver det kun, hvis du vænner dig til at gå i seng på den samme tid hver aften. Sørg for, at du har hængt mørklægningsgardiner op, så der ikke kommer sol ind om sommeren eksempelvis – for det er hele året, du skal gå i seng på samme tid. Du kan finde gardiner her.

 

Stå op på samme tidspunkt hver dag

Hvis du vil indstille dit indre ur, er det en god idé, hvis du står op på samme tidspunkt hver dag. Også på fridage, hvor du ellers har nydt at sove længe. Det vil betyde, at du helt naturligt bliver træt af dig selv om aftenen. Du kan tjekke, om du har fået nok søvn, hvis du vågner af dig selv om morgenen. Har du brug for et vækkeur, så bør du gå i seng tidligere.