DEL
lifehacks til bilvask

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Sommeren står for døren, og flere skal bruge bilen til at køre sydpå på sommerferie. I dette indlæg giver et par lifehacks til hvordan bilen bedst muligt bliver klar til den lange køretur. De lange ture kan især være hårde imod de lidt ældre modeller som måske i forvejen ikke køre alt for godt, men inden man tager den hårde beslutning om at smide den gamle bil til skrot, så er der noget man selv kan gøre for at sørge for, at den kommer igennem det næste syn.

Brug en god motorolie

Bilmotorer har brug for olie, og her er der ikke kun tale om motorolie, men hvis man vil sørge for, at alle bilens komponenter køre som smurt, så er det vigtigt, at man ofte smøre bilen med en god motorolie. Ligegyldigt om det er en nyere og ældre bil, så er det vigtig at du aldrig gå på kompromis med kvaliteten af motorolie. Flere undersøgelser viser nemlig at ved valg af korrekt motorolie kan bilens levetid øges med i op til flere år. Der er naturligvis mange andre aspekter som spiller ind, bl.a. hvordan man kører bilen og om service bliver overholdt.

Vask bilen oftere over sommeren

Sommeren er lig med insekter, blade og en masse andet som kan sætte sig på bilen. Sommermånederne er faktisk de vigtigste måneder at få bilen vasket i, da det forskellige snavs kan sætte sig i lakken. Det er ofte ikke til se de små de små insekter og det snavs der sidder, så er det vigtigt at vaske bilen en gang om måneden, så det snavs ikke bliver siddende. Selvom det måske ikke ser ud af meget, når bilen er beskidt, så kan det faktisk medvirke til, at bilen ruster nemmere. Der mange som vælger den nemme løsning og køre ned på den lokale tank for at købe en bilvask, men sandheden er, at det mere eller mindre kun er en overfladisk bilvask man får hos tanken. Hvis man vil sikre sig, at sin bil ren over det hele, så er det vigtigt at gøre det selv.