DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Når mistanken om en mulig sygdom som corona eller influenza melder sig, er du formentlig ærgerlig over det. Det er nemlig aldrig rart at være syg. Få gode råd til, hvad du kan gøre, samt til at undgå sygdom.

At tage en corona test

Hvis du oplever symptomer på corona eller influenza, kan du starte med at tage en test for corona. På den måde kan du tage hensyn til andre, særligt hvis du skal være sammen med ældre mennesker, eller andre, hvor sygdom kan være farligt for deres helbred. Hvis du vil være på den sikre side, så tag en corona test hjemme, så du kan få det be- eller afkræftet, og på den måde kan du forhindre at smitte andre.

Hop under dynen

Et godt råd er at pakke dig godt ind i behageligt tøj, uldsokker og måske et tørklæde om halsen. Du kan enten lægge dig i din seng eller i din sofa og hoppe under dynen eller pakke dig ind i et varmt tæppe. Hvis din corona test er positiv, eller du føler dig sygdomsramt, er det vigtigt at tage dig godt af dig selv, hvilket du kan gøre ved hvile dig så meget som muligt og drikke en masse varme drikke.

Undgå at blive syg

Forebyggelse er altid en god idé fremfor at blive syg, og for at undgå sygdom kan du gøre brug af visse forholdsregler i hverdagen.

  • Vask hænder hyppigt

  • Undgå tæt kontakt med syge mennesker

  • Styrk dit immunforsvar ved at spise sundt

  • Få tilstrækkelig søvn og motionere regelmæssigt

Disse grundlæggende råd kan bidrage til at minimere risikoen for at pådrage dig sygdom. Hvis du oplever symptomer eller har mistanke om sygdom, bør du undgå tæt kontakt, indtil du har fået testresultaterne fra din corona test eller føler dig tilpas igen.