DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Det kan betale sig at betale for de rigtige jeans. Hvis du køber jeans i god kvalitet – fx GABBA jeans – skal du naturligvis også behandle dem, som om de var noget værd. Men hvordan behandler man egentlig de der helt perfekte jeans mest hensigtsmæssigt?

Den mest hensigtsmæssige – men også mest krævende – vaskerutine

Hvis du først har erhvervet dig det perfekte par jeans, kan det være, at du er villig til at gå igennem meget besvær for at behandle dem godt.

Den bedste måde at vaske jeans på er faktisk helt at undgå vaskemaskinen! Maskinvask er alt for hårdt ved gode jeans, fordi maskinen slider på farven, og samtidig risikerer du, at bukserne får en forkert form.

Det bedste du kan gøre for dine jeans, når du skal vaske dem, er at lægge dem i en balje med koldt vand og en skånende sæbeblanding.

Når det er sagt, så er det alligevel altid bedst at vaske sine jeans så sjældent som muligt! Jo mere vask – des mere slid. Prøv at hold dig til kun at vaske dem, hvis de virkelig trænger – hvis de fx lugter slemt. Hvis du blot har fået en plet på buksen, kan man klare meget med en fugtig klud!

Den ikke lige så hensigtsmæssige – men mere simple – vaskerutine

Hvis du ikke gider vaske dine bukser i hånden, men i stedet for insisterer på at smide dem i vaskemaskinen, bør du i det mindste tage en række forbehold.

For at skåne bukserne mest kan du fx vende vrangen ud – på denne måde får farven mindst slid. Derudover bør du lukke lynlås og knapper og vaske dem med lignende farver.

Du bør desuden undgå flydende vaskemiddel, da dette kan afgive hvide striber på tøjet – og af samme grund: vask aldrig med skyllemiddel: dette kan give misfarve! Derudover er det naturligvis fornuftigt ikke at vaske på for høj temperatur og vaske på et skåneprogram. Et skåneprogram betyder ofte, at vaskemaskinen tager færre omdrejninger, hvilket igen betyder mindre slid.

Et andet sjov trick du kan benytte dig af, er det såkaldte fryser-trick. Vidste du godt, at man kan vaske sine jeans ved at ligge dem i fryseren natten over? Det lyder måske underligt – men det virker! Det er dog ikke altid tilstrækkeligt, hvis de er meget beskidte. Men du kan altid prøve fryse-tricket, inden du tager grovere metoder i brug.

EFTERLAD ET SVAR