DEL
kokain test

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Kokain er også kendt som fest-stoffet, og er et narkotikum, mange unge i dag har haft inde på livet – enten gennem personlig erfaring eller via venners erfaring. 

Hvorfor bliver man afhængig af kokain?

Kokain stimulerer hjernens lykke- og belønningscenter. Når man er under påvirkning af kokain, så vil man typisk opleve en lykkefølelse og et velbehag samt en øget selvtillid. Denne tilstand kommer dog ikke uden alvorlige konsekvenser, og ofte vil man opleve at føle sig deprimeret, trist, vred og træt, når effekten aftager. Og dette er netop hvad der skaber afhængigheden – ønsker om at undgå nedturen.  

Fakta er, at kokain kan gøre uoprettelig skade på vores hjerne kemi. Et kokainmisbrug kan have en direkte sammenhæng med udviklingen af angst, depression og andre psykiske lidelser. Dertil kan kokain forårsage hjertestop eller bremsning af åndedrættet ved forgiftning. 

Kokain er et meget vanedannende stof, og der skal derfor ikke ret meget til for at blive afhængig.

Hvordan bliver man fri af en afhængighed af kokain? 

Hvis du oplever, at du ikke kan gå i byen uden at tage kokain, eller du udvikler vaner for at bruge stoffet i andre og flere sammenhænge, så er du meget muligt på vej ind i en kokainafhængighed. Første skridt mod at gøre sig fri af denne afhængighed er anerkendelsen af, at den er der.

Denne anderkendelse kan være svær at nå på egen hånd, for hvordan vurderet man det egentligt? Der er heldigvis udviklet hjælpemidler til formålet, eksempelvis i form af en kokaintest, og du kan blandt andet teste dig selv for kokainafhængighed, hvis du er i tvivl – tag kokain testen her.

Det kræver både styrke og hjælp af gøre sig fri af et stofmisbrug, og at søge denne hjælp er det absolut bedste, du kan gøre for sig selv, hvis du er kommet i en situation, hvor stoffet har taget over.

DEL
Tidligere artikel
Næste artikelVærd at vide om helkropsscanning