DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.


Kønssygdomme kan være farlige, men det afhænger af, hvilke udsættes for. Du kan dog nemt undgå dem, hvis du tager dine forholdsregler. Se her, hvordan du undgår kønssygdomme.

Det er ikke sjovt at have en kønssygdom. Heller ikke, selvom det måske ikke er en, der skader dit helbred alvorligt. Samtidig er de forbundet med en både smerter og tabu. Det er en god idé at tage dine forholdsregler, så du ikke er i farezonen.

#1: Brug kondom

Det første, du bør gøre, er altid at sikre, at du har kondomer på dig. Det er særligt vigtigt, hvis du har mange skiftende sexpartnere, eller hvis du er i et nyt forhold, hvor din partner og du selv ikke er blevet tjekket endnu.

#2: Bliv testet

Hvis du dyrker ubeskyttet sex, bør du tage ind og blive testet. Det kan du gøre på de fleste hospitaler eller ved at kontakte din egen læge, som kan udføre en test. Efter et par uge vil du få svar på, hvorvidt du er smittet eller ej.

Du undgår naturligvis ikke kønssygdomme ved blot at få foretaget en test, men du kan få vished omkring, hvorvidt du har en kønssygdom eller ej. Hvis det er tilfældet, kan du få behandling, og hvis det ikke er tilfældet, kan du sørge for at tage dine forholdsregler fremadrettet.

#3: Hav kun én sexpartner

Hvis du vil undgå kønssygdomme, kan det være en fordel udelukkende at have én person, du dyrker sex med. Det skal naturligvis også være sådan, at personen heller ikke dyrker sex med andre.

Sørg for, at I begge er testede, så I ikke kommer til at smitte hinanden. Det vil være den nemmeste måde at undgå kønssygdomme. Hvis du ikke har lyst til kun at have én sexpartner, bør du huske altid at bruge kondom.