DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Som iværksætter vil man gerne indrette et kontor, der skiller sig ud fra andre, og som afspejler virksomhedens personlighed og arbejdsmiljø. Trænger jeres kontor til et friskt pust? Lad jer inspirere af de kreative ideer herunder.

1 – Unikke møbler

Hvis I gerne vil have et kontor med et personligt udtryk, kan I med fordel gå på jagt efter brugte antikmøbler i de lokale genbrugsforretninger. At indrette med antikke møbler giver jer mulighed for at få et unikt kontor, der skiller sig ud i mængden, og som ikke findes magen til andre steder. Derudover er der mange penge at spare ved at købe brugt i stedet for nyt, og I er med til at skåne miljøet. Med andre ord får I et fedt, unikt kontor uden at bruge en bondegård på møbler.

2 – Inspirerende board

Sæt skub i motivationen og idegenereringen med en stor tavle på kontoret. En tavle eller et whiteboard på kontoret er primitivt og ikke en banebrydende ide i sig selv, så det kreative twist er her, hvordan I vælger at bruge det. Brug for eksempel den ene side til en liste med opgaver der skal laves, er sat i gang og er afsluttet – på den måde fungerer tavlen som et fysisk Trello-board, som alle hele tiden kan følge med på. Den anden side kan være en permanent brainstorm, hvor I kan skrive tanker og ideer på, som I ved lejlighed kan vende tilbage til og bygge videre på. Tavlen bliver således kontorets kreative midtpunkt.

3 – Personlige plakater

Dekorer kontoret med fede plakater, som I selv har designet. Det kan være relateret til virksomheden, for eksempel med logo eller slogan på, eller kan afspejle noget andet, der binder jer sammen, for eksempel interesser eller steder. Hvis I ikke har tiden, overskuddet eller evnerne til at lave jeres egne plakater, findes der masser af inspirerende af slagsen på nettet. Pryd væggene med skarpe farver og citater som “The value of an idea lies in the using of it” eller “Don’t worry about failure; you only have to be right once”.

4 – Merchandise

I tænker måske, at merchandise er for kunderne, men det kan lige såvel bruges internt. Når I placerer merchandise på kontoret, kan man se, hvem der hører til der, og det kan give et positivt indtryk både hos jer og kunder, der slår vejen forbi kontoret. Det behøver ikke være noget voldsomt – et par kaffekopper og kuglepenne med logo på er mere end rigeligt.

5 – Tænk bæredygtigt

Der er kæmpe fokus på miljøvenlighed, bæredygtighed og grønne virksomheder. Vis i går op i det, hvis i får lavet nogle reklamegaver og lignende så få dem lavet “grønt”. Vælg kuglepenne af genbrugsmateriale. Lad vær medet bruge plastikflasker men ha glas istedet.