DEL
låsesmed

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der findes mange måder at sikre sit hjem på. Du kan gøre det ved at anskaffe dig en hund, investere i en alarm eller sikre dine døre og vinduer bedre. Vi giver dig et par lifehacks til hvordan du selv kan sikre hjemmet bedst muligt.

Mange vælger at investere i en alarm for at sikre huset bedst muligt. Ved stort set alle alarmsystemer følger klistermærker som er et rigtig godt værn mod indbrudstyve. Flere undersøgelser viser at indbrudstyvene ofte går uden om huse med alarm. Mange af de nye alarmsystemer følger der et kamera med, hvor det er muligt at holde konstant øje med boligen. Ligeledes optager kameraet hvis alarmen går, så man har bevismateriale, hvis uheldet skulle være ude.

En hund er også et godt præventivt værn mod indbrudstyve. Ligesom med alarmsystemer kan du købe et skilt, hvor der f.eks. står “Her vogter jeg” og så et billede af en hund. Du kan naturligvis også nøjes med skiltet, men tyvene er ikke dumme, så det lurer de hurtigt.

Få en låsesmed til at tjekke låsene

Mange af de almindelige låse i huset er faktisk slet ikke sikre nok. Den almindelige rundhovedet rukonøgler er nogle af de aller nemmeste at bryde op for tyven. Et typisk råd fra en låsesmed er at udskifte alle nøgler ved flytning. Ligeledes bør du overveje at skifte nøgler minimum hvert 10. år. Hvis nøglen er en af de rundhovedet rukonøgler også kaldet serie 500 bør du udskifte med det samme. Ud over den er nem at bryde op i låsen kan nøglen frit kopieres. Derfor anbefales rukos serie 1200, som både er bore- og dirkesikker og kan kun kopirers ved rukoforhandlere. Hvis du vil være 100% på den sikre side skal du vælge garant plus, som er en 16 stiftede specialnøgle. Nøglen kræver et sikkerhedscertifikat når den skal kopieres og hvert eksemplar af nøglen skrives op i en database.