DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Du kan ikke undgå, at der indimellem vil opstå uforudsete udgifter. Er du ikke velforberedt på dette, kan du risikere, at det slår bunden ud af din økonomi.

Det er helt bestemt en ærgerlig situation at stå i, men heldigvis kommer denne guide dig til undsætning. Her får du et par gode råd, der kan hjælpe dig med at gøre din økonomi stabil og modstandsdygtig overfor uforudsete udgifter.

Overvejer du at låne til uforudsete udgifter?

Det kan være fristende at låne til de uforudsete udgifter, du står overfor. I tilfælde af akutte udgifter der skal betales såsom en tandlægeregning, der var højere end forventet, så er det også en god, midlertidig løsning. Dog er det også en løsning, der er forbundet med visse risici, og du skal låne med omtanke, hvis du vil undgå en gældskrise efterfølgende.

Inden du låner, skal du altså være afklaret med følgende:

  • Du skal ikke låne mere, end du kan betale tilbage igen.
  • Du skal altid kigge på lånets ÅOP – årlige omkostninger i procent.
  • Du skal have undersøgt alle dine alternativer – for ethvert alternativ er en bedre løsning end at optage et lån.

Har du brug for at låne til en uforudset udgift, kan du benytte migogaalborgs låneguide.

Læg et budget med en post til uforudsete udgifter

Har du mistet overblikket over din økonomi, er du dårlig til at spare op, eller ved du ikke, hvordan dine månedlige udgifter ser ud? Så gør du klogt i at lægge et budget over dine indtægter og faste udgifter.

Når du lægger et budget, er det rigtig smart at lave en ekstra post, der hedder uforudsete udgifter. Du bør lægge et vist beløb til side hver måned til denne post, således at du altid har penge til at betale en pludselig dyrelægeregning, tandlægeregning eller ny computer til uddannelsen.