DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

De fleste virksomheder, vil i dag gerne være så miljøvenlige som overhovedet muligt, og de fleste er også i gang med at omstille sig – så de er mere grønne. Men hvad nogle virksomheder ikke tænker på, om som en del sagtens kan hjælpe til med – er at sørge for at de ansatte cykler på arbejde. For det er selvfølgelig ikke kun når vi er på virksomhedens matrikel at vi bør have fokus på klimaet – det bør vi også have når vi tager til og fra arbejde. Alt for mange køre i deres bil på arbejde, selvom de sagtens kunne tage cyklen, og netop dette skal virksomhederne være bedre til at hjælpe med.

Her giver vi derfor nogle ideer til, hvordan du kan motivere din ansatte til at tage cyklen på arbejde.

Gør cykelparkeringen attraktiv

Det lyder nok mærkeligt, men det kan faktisk godt gøre en forskel for antallet af personer der cykler, hvis cykelparkeringsforholdet er gode og pæne. Hvis de ansatte bare skal stille deres cykel et vilkårligt sted, og de så bare står og flyder – så er lysten til at cykle på arbejde ikke særlig stor. Sørg derfor for at der kommer noget system i cykelparkeringen. Du kan evt. stille en række cykelstativer, der hvor du synes at cyklerne skal stå.

Giv en cykel til de ansatte

En anden ting du kan gøre for at motivere dine ansatte, er at du giver hver en ansat en ny cykel, som de kan bruge til at cykle på arbejde. På den måde giver du lidt en grund til at cykle, både fordi du nu ved at de har en cykel, men vil man nu også være bekendt ikke at cykle – nu hvor man har fået en helt ny cykel.

Gør en konkurrence ud af det

Det er altid en god og sjov ide at gøre en konkurrence ud af noget, som man gerne vil fremprovokere. Så hvorfor ikke gøre en konkurrence ud af at cykle på arbejde? Du kunne f.eks. sige at vinderen er den som har haft flest dage til og fra arbejde på cykel.

Mulighederne her er store, og det er bare med at være kreativ, hvis du gerne vil have mere pedal under de ansatte.