DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Selvom det burde være forår, i hvert fald hvis man er typen der tror på kalendere, så er det bidende koldt lige nu. Vi har haft flere dage med nærmest historisk lave temperaturer, hvilket godt kan give lidt udfordringer i det daglige. En af de ting som mange måske har prøvet er, at deres låse fryser til, fordi de kan have siddet lidt fugt eller vand, som så er frosset til is.

Det er heldigvis meget sjældent, at der er tale om en hoveddør, og det er derfor også sjældent at det er nødvendigt at skulle gøre brug af en låsesmed. Indenfor er der plusgrader, og derfor fryser låsen derfor heller ikke til, da varmen inden fra som regel er rigeligt til at sikre, det ikke sker.

Postkasse og skure er udsatte

Når det kommer til postkasser og skure, er historien en anden, her er det nemlig minusgrader på begge sider af låsen, og så er der stor risiko for at man står med en frossen lås. Der findes ikke meget, der kan slå det på irritationsskalaen at stå i sin morgenkåbe og skulle hente avisen i postkassen for at finde ud af man ikke kan stikke nøglen i. Lige så træls kan det være at skulle have fat i vejsalten der står i skuret, men blive stoppet af en nøgle der ikke passer, hvor den plejer.

Nu er gode råd dyre – men her er de.

Det første og letteste råd, er at du smører lidt olie på nøglen, hvilket ofte er nok til at få den til at glide ind. Du kan uden problemer bruge olivenolie eller hvad du nu har stående i køkkenet. Generelt skal du huske at smøre låsen nogle gange om året, for at vedligeholde den.

En anden løsning er, at du hiver føntørreren med ud, men sørg for at ledningen kan tåle at blive våd, ellers kan du hurtigt stå med større problemer end en frossen lås. Generelt er er varme en god ting, når man skal tø ting op (ikke overraskende). Man kan derfor også fylde en pose med varmt vand og holde den på låsen, men husk at vandet skal være godt varmt og du ikke må hælde det direkte på, da det lynhurtigt fryser til.

Endelig kan du også varme nøglen op i noget kogende vand, og herefter vil den varme nøgle smelte det frosne vand. Husk noget at holde nøglen med, så du ikke brænder fingrene…