DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Mange af os danskere bruger parfume i det daglige, og mange af os kender derfor også til problemet. Nemlig at vi dufter dejligt, når vi tager det på og i et stykke tid efter. De fleste vil nok også kende til det, at når der først er gået nogle timer, så er det ikke meget duft der er tilbage. Typisk holder duften på en almindelig eau de toilette i ca. maksimalt tre timer, hvilket naturligvis ikke er hele dagen. Hvis du hele tiden vil dufte godt, skal du altså enten have en med dig, eller vælge en anden dufttype.

For hvor en eau de toilette holder i ca. tre timer, så kan en eau de parfume holde i langt over det dobbelte og en parfume kan holde endnu længere. En Eau de toilette indeholder ca. 5-15% duftolier, og det er i de fleste tilfælde tættere på 5 end 15. En Eau de parfume indeholder til sammenligning mellem 15 og 22%, mens en parfume indeholder op til 30% –  altså helt op til 6 gange så meget.

Hvis du køber en eau de parfume får du altså en duft der holder meget meget længere. Den koster også mere, men forskellen i prisen opvejes i de fleste tilfælde af mængden der skal bruges. Hvor man sprayer en eau de toilette, drypper man en parfume. De er altså generelt dyrere jo flere duftolier de indeholder, men du kan finde billige parfumer her.

Sådan bruger du din duft optimalt

Selv når du har købt en ny dejlig parfume, er det ikke helt lige meget, hvordan du bruger den. Her er et par gode råd til hvordan du får mest ud af din nyindkøbte duft. Det et en god ide at påføre den, der hvor din puls er kraftig. Altså på eksempelvis hals og håndled. Mange laver dog den fejl at de gnider deres håndled mod hinanden, når de har påført duften. Dette ødelægger duften, så dup dem forsigtigt mod hinanden, eller påfør på begge håndled.

Kroppen er desuden mest modtagelig lige efter du har været i bad, når alle andre ting er vasket af huden og den er helt ren.