DEL
job i fremtiden

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der er ingen tvivl om at det i fremtiden bliver svære og svære at finde job. Mange job bliver flyttet til udlandet, og endnu flere job bliver over taget af robotter. I denne artikel tager vi et kig på et par lifehacks, så du i fremtiden vil have lettere at finde job.

Danmark er et opsving og vi oplever lige nu, at der bliver større behov for arbejdskraft indenfor industrien. Særligt den del af industrien, som baserer sig på stor viden. I mange danske maskinebrancher, såsom CNC drejning, robotproducenter og droner ligger fremtidens industri.  Dog er der mange produktionsjob, som vil gå tabt og mange forudser at alle leverancer, som idag fungere via postbude og fragt mænd, vil overgå til droner. Der vil altså være mange af de processer, som mennesker tidligere har stået for og slidt sig ned ved, som kan erstattes af maskiner, der blot skal have udskiftet en reservedel over tid.

Kunstig intelligens og robotkommunikation venter lige rundt om hjørnet, og vi kan i fremtiden forestille os, hvordan manuelle processer gøres automatiske vil vælte frem. Men evnen til at kontrollere og styre projekter, hvor mennesker er involveret, kan kunstig intelligens ikke håndtere, samt de uforudsigeligheder, der kan ligger i dagligdagen. Derfor vil der ligeledes altid være arbejdspladser til folk som kan koordinere og projektlede arbejde mellem mennesker og maskiner. Samtidig vil arbejdet med at sikre, at systemer og processer overholdes, være vigtig for den enkelte virksomhed, og lige netop derfor er processtyring af projekter vigtig.

Robotter kan meget, meeen..

Robotter kan rigtig meget, og kunstig intelligens kan virkelig mange ting. Men det at tænkte kreativt og de kreative processor, som allerede findes i mange virksomheder, kan robotter ikke overtage. Derfor er det langt fra alle jobs som er i fare i fremtiden, men der skal tænkes over hvordan og hvilke veje man ønsker at gå.