DEL
Seng med planter i baggrunden

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Vi tilbringer i gennemsnit en tredjedel af livet i sengen, hvor vi hviler os og samler energi til en ny og travl dag. Derfor er det ikke helt ligegyldigt, hvordan du indretter dit soveværelse. Det skal indrettes, så det skaber en afslappende atmosfære, som giver dig en følelse af velvære. Her finder du en række tips, der kan hjælpe dig med det.

Tænk over lyset

Lyskilder betyder meget i et rum, og i soveværelset skal der være lidt af hvert. Der skal være både kolde og varme lyskæder. Kolde til når klædeskabet skal rodes igennem, og varme til når du skal slappe af og helt ned i gear. Skru for eksempel op for hyggen med en lyskæde langs loftkanten. Det er nemt at sætte op, men gør en stor forskel i rummet. Hvis du også mangler en lampe til aftenlæsningen, kan du se udvalget af væglamper her.

Gør sengen indbydende

Sengen er soveværelsets hovedværk, og den har stor indflydelse på rummets udtryk. Sørg for at den er indbydende, så du får lyst til at ligge dig i den. Det kan være en fordel at holde den lidt simpel, så den ikke kommer til at virke alt for rodet. Hvis du er typen, der hader at bruge tid på at redde seng, bør du især holde mængden af pyntepuder og tæpper på et minimum.

Få styr på rodet

Sidst men ikke mindst er det en god ide at komme til bunds i rodet. Et rodet soveværelse er ikke specielt indbydende og fremstår mest af alt som et opbevaringsrum, og det er ikke meningen. Sørg for at alt har en fast plads, og at diverse småting bliver opbevaret i æsker eller lignende. Du vil blive overrasket over, hvor meget luft, det skaber i rummet – og så er det en del nemmere at gøre rent.