DEL
Blomster på jorden

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Det er aldrig sjovt at miste en, man holder af, og mange har svært ved at få hverdagen til at hænge sammen efter et dødsfald i den nære omkreds. Derfor kommer her et par gode råd til, hvordan du på bedste vis kan komme igennem den svære tid.

Snak med nogen

Et dødsfald vækker mange følelser, og vi reagerer alle forskelligt på situationen. Her er det først og fremmest vigtigt at huske på, at den reaktion ikke er mere rigtig end den anden. Derfor skal du ikke være bange for at vise, hvordan du har det. Ofte hjælper det faktisk en hel del at få sat ord på de tanker og følelser, som rumsterer i hovedet.

Bed om hjælp

Hvis det er et nært familiemedlem, som er gået bort, er der en masse praktiske ting, der skal ordnes. I en tid, hvor overskuddet i forvejen er minimalt, kan det være hårdt og trættende at tage sig af, og derfor kan man med fordel bede om hjælp. Mange vælger at få professionel hjælp til at tømme og rengøre dødsbo. Alt efter hjemmets størrelse kan det være næsten uoverskueligt at skulle det hele igennem. Samtidig er der mange følelser involveret i processen, så det kan være mentalt hårdt. Derfor er det en stor hjælp at have professionel assistance fra folk, som har erfaring med tømning og rengøring af dødsbo, og som derudover har stor forståelse for situationen.

Lyt til dig selv

Sidst, men ikke mindst, er det allervigtigste at lytte til dig selv. Måske er der brug for at holde fri fra jobbet et par dage – måske har du tværtimod brug for at få tiden til at gå med en masse arbejdsopgaver. Det handler om at mærke efter og finde ud af, hvad du egentlig har brug for at gøre for at få hverdagen til at hænge sammen, så du kan komme ovenpå igen.