DEL
En person der skal til at skrive noget i en bog

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Er du en af dem som har besvær med at huske alle de ting du skal eller får af vide i løbet af en dag? Så kan det helt sikkert godt betale sig at arbejde lidt med sin hukommelse. Nogen har måske bare en dårligere hukommelse end andre, og det bliver bestemt heller ikke bedre med alderen. Men det er ikke nødvendigvis bare noget, man skal leve med. Der findes nemlig flere ting man kan gøre for at træne sin hukommelse. Du har sikkert hørt om vigtigheden af at spise fisk eller andre madvarer som indeholder fedtsyrer som er sunde for hjernen. Det er også meget vigtigt, men der er også flere øvelser man kan gøre i løbet af en dag.

Skriv ting ned

Det virker selvfølgelig logisk at skrive tingene ned, hvis man ikke kan huske dem. Men der er faktisk ikke tale om et ”snyde” trick som man ikke får noget ud af. Hjernen behandler nemlig oplysninger mere effektivt, hvis man skriver dem ned. Man kan faktisk viske informationerne ud næsten med det samme igen, og det vil stadig være nemmere at huske. Her kan du med fordel benytte dig af en kridttavle, da den er let at komme til at viske ud på.

Læs flere bøger

I dagens Danmark er der færre og færre som læser bøger. I stedet vælger folk den ”lette” form for underholdning, som kommer i form af film og serier. Hjernen skal nemlig ikke arbejde nær så meget under en film, som når man læser en bog. Men hvis man derimod læser en bog, skal hjernen forestille sig billeder og huske utallige karakterer, steder, genstande og andre oplysninger. Dette er med til at forbedre ens overordnede hukommelse.

Benyt husketeknikker

Der findes også flere teknikker som specifikt er udviklet til at forbedre folks hukommelse. Hvis man fx skal huske flere gøremål i løbet af en dag, kan man forbinde hvert gøremål med et værelse i ens hus. Så når man skal huske sine gøremål igen, kan man huske dem ved at forestille sig, at man går en tur i sit hus.