DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der er nok mange der har prøvet, at få en fugtskade på deres tapet. Sker det revner tapetet typisk, eller der kommer en plamage, der ikke kan vaskes af, selvom fugtproblemet er forsvundet. Det er ikke pænt at kigge på, og får man ikke gjort noget ved det, vil problemet næsten altid kun vokse sig større og revnen vil blive længere og længere og tapetet kan begynde at falde af.

Der er mange der tror at det er nødvendigt at skifte alt tapetet i hele rummet eller i hvert fald på den væg, for at komme af med problemet – det er dog ikke sikkert, at det er nødvendigt. I mange tilfælde kan man nemlig sagtens reparere det, så man ikke kan se at der har været en skade.

Svært at reparere mønstret

Der er forskellige måder at gøre det på, men det er vigtigt at du finder et identisk tapet, hvis du vil være sikker på, at skaden ikke skal kunne ses. Du kan finde et stort udvalg af næsten alle slags tapeter her. Har du problemer med at finde et identisk mønster, er det en god ide at tænke i alternative baner, hvis du vil undgå at tapetere hele rummet. At reparere kræver mere eller mindre at der er tale om ensfarvet tapet, da det ellers kan tage uhyrlig lang tid at få mønstret til at passe.

Ligesom det er populært at male dele af en væg med nogle helt klare stramme linjer, som giver noget liv og farvespil, så kan du også sagtens bruge noget helt andet tapet og skabe en dynamik på væggen. Det vigtigste, hvis du vælger denne løsning, er at du ikke vælger et stykke tapet der minder om det der sidder der i forvejen, men vælger noget helt andet der skaber noget kontrast.

Hvis du eksempelvis en hvid væg, hvor der har været en fugtskade, så prøv at give væggen en rulle mørkeblå eller mørkegrå, hvilket giver et stilfuldt afbræk i den hvide farve. Skal der være endnu mere spræl på, kan du eksempelvis vælge noget fototapet, der næsten kan sammenlignes med at hænge et billede op.