DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Er du en af dem, som døjer med snorken og gerne vil slippe af med det, fordi det ødelægger din søvn eller din partners søvn? Mange mennesker snorker, og det er der intet galt, men mange synes at det er irriterende den nedenstående artikel, vil gøre dig lidt klogere på snorken og hvordan du kan slippe af med det, med fire tips. 

Drik en masse vand

Det er vigtigt for os alle, at vi får indtaget en masse vand i løbet af dagen. Kroppen har brug for væske, og denne væske gavner os på mange måder. En specifik fordel ved at drikke masser af vand er, at det faktisk kan forhindre snorken, da vand forhindrer at din hals bliver meget tør når du sover. Derfor er vand et godt forsøg på at forhindre snorken. 

Hold dig fra kolde drikkevarer 

Det viser sig, at kolde drikkevarer eller is, kort inden sengetid, kan være en rigtig dårlig ide. Kolde drikkevarer skaber dannelse af slim i halsen, som om natten forårsager snorken. Det samme gør sig gældende for mælkeprodukter, da mælk også danner slim i halsen. Derfor bør du holde dig fra kolde drikkevarer, is og mælkeprodukter lige inden sengetid. 

Hold dig fra alkohol

Mange mennesker er ikke bevidst om alkohols dårlige virkninger på musklerne. Studier har vist, at alkohol har den effekt på kroppen, at det får kroppens muskler til at slappe af. Det påvirker musklerne ligeså meget som sovemedicin. Man skal også huske på, at vi har muskler i halsen, som skal holde vores luftveje åbne. Hvis musklerne er afslappede, så bliver vores luftveje smallere, og dermed snorker vi. Hold dig derfor fra alkohol ca. fem timer før din sengetid. 

Tænk over din sovestilling

Flere undersøgelser igennem tiden har vist, at det ofte handler om hvilken stilling man har, når man sover. Ofte har undersøgelser peget på, at de folk som sover på ryggen eller maven, har den største tilbøjelighed til at snorke. Mange mennesker har forsøgt at ændre deres vaner og prøvet at ligge på siden, med positive resultater. Så hvis du sover på ryggen eller maven, så forsøg dig ad med en ændring, og prøv at lægge dig på siden, og se om det hjælper. 

Er du overvægtig? 

Mange studier har peget på, at overvægtige kan have stor tilbøjelighed til at snorke. En simpel grund til det er, at overvægtige, i mange tilfælde, har meget ekstra fedt på kroppen. Dette ekstra fedt skaber dermed en belastning på hele kroppen og dermed også på brystkassen, når man ligger ned. I tilfælde af belastning på brystkassen, så belastes luftvejene også, og det resulterer i sværere vejrtrækning, hvilket så forårsager snorken. Hvis du døjer med overvægt, så ville en livsstilsændring gavne dig rigtig meget på mange områder, heriblandt snorken. 

Hvis du har forsøgt dig ad med disse ovenstående tips og de ikke virker, så kan vi anbefale at du prøver en behandling mod snorken hos Rhinoklinikken – det er en klinik med nogle ekstremt dygtige speciallæger i øre, næse og hals. De står klar til at hjælpe dig, når end du har brug for det.