DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Miljøet er noget som fylder meget i øjeblikket og som er noget vi alle skal og bør værne om. De helt store ændringer skal komme fra regeringer, de store virksomheder og lignende. Som helt almindelige mennesker kan vi dog også gøre en masse ting. De kan virke ubetydelige, og de har naturligvis heller ikke den store effekt i sig selv, men der findes nok ikke nogen, der ikke kender begrebet mange begge små – og dette er meget rammende i denne sammenhæng. For hvis alle gjorde bare en lille smule, ville effekten være enorm.

Herunder kan du se nogle af de små ting, i kan gøre for at spare på miljøet og værne om vores planet, så vores børn og deres børn også har sted at bo om nogle generationer. 

I hjemmet

Der findes mange ting, man kan gøre i hjemmet for at gøre det mere miljøvenligt. Det kan være alt fra at få isoleret sit hus bedre, så det holder bedre på varmen til at skifte gamle vinduer og døre. Du kan læse mere om energioptimering af hjemmet her. Der er dog også mange mindre ting man kan gøre, som eksempelvis at huske at slukke lyset, når man forlader et rum til at lade være med at bruge mere vand end nødvendigt.

I dagligdagen

Lad være med at bruge plastik når du kan undgå det. Lad vær med at spise oksekød hver dag. Hold kødfri dage, hvilket både er godt for din sundhed og for kloden. Tag cyklen i stedet for bilen og køb bæredygtige produkter, når du har muligheden.

Mange af disse ting er utrolig lette at indføre i sin dagligdag, og hvis alle blot ville gøre det, ville verden blive et lidt bedre sted at være.