DEL
laasesmed koebenhavn
laasesmed koebenhavn

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Din lås skal fungere, men hvor lang tid er det egentlig siden, du har set, om den virker? Få den eventuelt tjekket, inden du tager på ferie, for ellers vil forsikringen ikke dække, hvis der bliver begået indbrud. Se her, hvordan du tjekker det.

Hvis din lås ikke er sikker, er det nemt for indbrudstyve at få adgang til din bolig. Samtidig er der ikke nogen mulighed for, at forsikringen dækker, hvis ikke din lås virker. Derfor er det helt essentielt, at du er sikker på, at din lås virker — især her i sommertiden, hvor mange danskere tager på ferie.

Der er mange måder, din lås kan være i stykker på, men der er især én måde, det er nemt at tjekke den på.

Sådan tjekker du, om din lås virker

Er du i tvivl om, om din lås virker og er sikker, har du selv mulighed for at kontrollere, om den fungerer. Det kan du gøre ved at se på din nøgle.

  • Har en et rundt hoved, er den forældet. Derfor skal både låsecylinderen og nøglerne fornyes.
  • Er der er nummer på nøglen på 2 eller 3 cifre, så er der stor sandsynlighed for, at den er forældet. Især hvis nøglehullet er af den gammeldags slags.
  • Er din cylinder rund? Så skal din lås også fornys.

Du kan også få en autoriseret låsesmed til at se på låsen

Hvis din lås ikke virker efter hensigten længere, eller du har en mistanke om, at den er ved at være forældet, er det en god idé, hvis du får den udskiftet. Det kan du enten gøre selv, hvis du har forstand på det, ellers kan du hyre en låsesmed fra København, eller der hvor du bor, til at komme og se den. Skal den udskiftes, er det en god idé at lade ham gøre det, medmindre du virkelig ved, hvad du laver.