DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Uld er lækkert, det kommer man ikke uden om. Om det er til dig selv eller til dine små børn, så er uld lækkert. Uld er dog også ofte både dyrt og lidt skrøbeligt. Der kan derfor være god fornuft i at passe godt på det, så det holder længere. Dette er der flere måder at gøre det på. Eksempelvis skal man vaske det efter forskrifterne og sørge for at følge vejledningerne. Man skal også sørge for at lade det tørre i det fri, og for alt i verden undgå tørretumbleren.

Sådan undgår du at vaske

Det nemmeste og bedste for tøjet er dog, i så vid udstrækning som muligt at undgå at vaske det. Er der tale om en sweater til dig selv, eller en anden voksen, så er det i mange tilfælde sket ikke nødvendigt. Hvis det hænger til tørre udenfor bliver det luftet, hvilet kan udgøre det for vask.

En anden god ting du kan gøre, er at tage din eller børnenes tøj med, når du går i brusebad. Hæng tøjet på en bøjle, og fugten i rummet vil være med til at rense tøjet. Hvis du efterfølgende hænger det ud og lufttørrer, kan dette i mange tilfælde fint udgøre det for en vask. Du kan med ro i sjælen gøre dette hver anden gang, hvor du ellers ville have vasket den. (dette tip er fundet på Ugleunger.dk, der sælger økologisk tøj)

Er der tale om babytøj eller lignende, hvor der er kommet det ene eller andet snavs på, er dette naturligvis ikke nok. Det har en selvrensende effekt overfor let snavs og eventuel lugt, men tis og møg fjerner det altså ikke, men i de fleste tilfælde, vil det altså være rigeligt til almindeligt brug.