DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Sådan gør du hjemmet mere hyggeligt

Vi danskere er sjældent så stolte af noget, som vi er af vores “hygge”. Den danske “hygge” er blevet halvkendt, netop fordi det er et begreb, der ikke helt umærket kan oversættes til et andet sprog. Det har betydet, at ordet er blevet vores unikke begreb til at beskrive en stemning med.

Men betyder det, at vi altid har styr på hyggen? Ikke nødvendigvis. Måske du fx synes, at dit hjem kunne trænge til en “hygge”-optimering. Hvis det er tilfældet, så læs med her, hvor vi kommer med en række forslag til, hvordan man optimerer hyggen i sit hjem!

Plads til en afslappet middag

Ved du hvad, der er kompliceret at fusionere? Hygge og højtidelighed! Et hyggeligt hjem kan ikke være stift og minimalistisk. Det skal have charme, hjemlighed og personlighed. Dette tip er inspireret af Indien, hvor man typisk ikke sidder på stole, når man sidder rundt om spisebordet. I stedet for sidder folk på hver deres puder og spiser ved et lavt bord. Det er bare en mindre formel – og dermed mere hyggelig – måde at nyde et måltid sammen på.

Hæng ud i dit eget hjem

For at have et hyggeligt hjem, må det have nogle hyggelige “hæng-ud”- spots. Du skal have et sted at placere dig, hvis du skal læse en god bog eller scrolle på instagram. Vi foreslår, at du optimerer hyggen i dit hjem med en hængekøje! Du kan fx finde din næste hængekøje på denne webshop.

Matte vægge

Skinnede objekter kan nok give et mere luksuriøst udseende, men ønsker du hygge, kan matte vægge være det rigtige valg. Det bidrager til en varmere, blødere og roligere stemning i rummet, som man bare ikke får med glatte vægge.

Bløde rammer

Vi har godt nok været inde på, at du kan skifte dine stole ud med puder. Men det er ikke det eneste sted, puder bør have plads i hjemmet. Bløde rammer bidrager til en hyggelig stemning, fordi det giver indtrykket af, at man kan smide sig over alt i hjemmet. Sørg derfor for at have masser af puder, i sofaen, på stolene og andre kreative steder – har du fx en stor vindueskarm, kan det være en idé at dekorere med puder her og skabe en ny siddeplads.