DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Intet samler familie og venner som en skøn middag, og i den forbindelse er det vigtigt, at rammerne er i orden. Når i samles om bordet, så er det jo først og fremmest siddepladserne, som der skal være fokus på, for dine gæster skal naturligvis sidde rigtig godt og komfortabelt, når du er værtinde ved en skøn middag. Se det store udvalg af flotte spisebordsstole hos moebelkompagniet.dk. Her er der altid et bredt udvalg af spisebordsstole at vælge i mellem til dit spisebord, hvad enten du kigger efter et moderigtigt look eller et mere tidsløst klassisk design.

Maden

Med hensyn til maden kan mange retter med fordel forberedes dagen før. F.eks. kan desserten og salaten fint tilberedes og stå på køl til dagen efter. Hvis du vælger at lave en lækker gryderet, så kan du også sagtens tilberede den dagen før, og så blot varme den i ovnen lige før gæsterne kommer. Forbered også gerne en velkomstdrink til gæsterne. Det er en festlig start på en god middag, og giver dine gæster mulighed for at skåle og bryde isen, samtidigt med at alle får hilst på hinanden.

Dekorationer

Friske blomster på bordet hører sig til, men det behøver ikke at koste en formue hos blomsterhandleren. Gå en tur i naturen og pluk årstidens vilde blomster og grønne grene, eller køb en billig buket blomster i supermarkedet og fordel dem i små vaser i forskellige højder arrangeret i klynger på bordet. Brug også gerne andre af naturens materialer som bordpynt f.eks. mos, kogler eller smukke strandsten alt efter årstiden.

Inden middagen så tænk også over, hvordan du bedst placerer dine gæster omkring bordet, så folk bliver blandet lidt samtidigt med, at alle har nogle at tale med i nærheden. Som værtinde er det naturligvis kutyme, at du selv får vekslet nogle ord med hver enkelt gæst i løbet af aftenen.