DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Du kan spare penge på dit medlemskab, hvis du sætter dig ind i de forskellige a-kassers kontingent. Se her, hvad du skal være opmærksom på.

Når du skal vælge den a-kasse, der passer bedst til dig, er der mange valgmuligheder. Der er mange faktorer, der spiller ind, når du skal finde den bedste i din situation. Herunder får du et indblik i, hvad du især skal være opmærksom på, hvis du vil have den billigste løsning.

Samme dagpengesats

Det er ligegyldigt, hvilken a-kasse du vælger, når det kommer til din dagpengesats. Det er ikke a-kasserne, der bestemmer, hvor mange penge du får, men derimod staten. Det er heller ikke a-kasserne, der betaler dine dagpenge af egen lomme.

A-kasserne står blot for at sikre, at du får dine dagpenge udbetalt, samt at love og regler, der gælder på nuværende tidspunkt, bliver overholdt. De distribuerer med andre ord pengene, så de går ind på de rigtige konti.

Du kan læse mere om a-kasser her, hvis du vil have et overblik over dine muligheder.

Forskellige kontingenter

Der er ingen økonomisk gevinst i forhold til dagpengesatsen, hvis du vælger én a-kasse frem for en anden. Der, hvor du kan spare penge, er på kontingentet. Det er nemlig ikke ens hos alle a-kasser.

Hvis du er på udkig efter den billigste løsning, kan det godt betale sig at sammenligne de forskellige a-kassers kontingent, så du er sikker på, at du får den, der er billigst.

Geografisk placering

Når du er på dagpenge, vil du opleve, at du bliver indkaldt til møder. Her kan det være en god idé at tænke over den geografiske placering på den a-kasse, du vælger, så du ikke skal transporterer dig alt for langt, når du skal til møder.

På den måde vil du også spare penge, hvis du vælger en a-kasse, der er fysisk placeret i nærheden af dig. Hvis du kan tage cyklen eller gå i stedet for at skulle med offentlig transport, er der penge at spare.