DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Skal du rive en bygning ned? Så læs med her

At nedrive en bygning er et stort projekt. Det kræver ekspertise og forsigtighed og kræver samtidig, at man følger de krav, der sættes til nedrivning af bygninger og andre konstruktioner.

Læs med her, hvor vi klarlægger nogle af de parametre, du skal være opmærksom på, hvis du skal i gang med at nedrive en bygning.

Send en ansøgning til Byg og Miljø

Når du skal rive ned, skal du i de fleste tilfælde sende en ansøgning om nedrivningen. Dette gøres til Byg og Miljø, hvor du også medsender oplysninger om, hvad du ønsker at rive ned. Derudover skal du sende situationstegninger, fuldmagt, billeder af bygningen udefra og evt. billeder indefra – hvis bygningen er i nogenlunde tilstand.

Byg og Miljø har en selvbetjeningsguide online, hvor du vil blive taget igennem alle kravene. Her vil du igen blive informeret om, hvilke oplysninger de har brug for.

Ikke alle bygninger kræver tilladelse før nedrivning

Det er dog ikke i alle tilfælde, at det er lovpligtigt at søge om nedrivning af bygninger og konstruktioner. Hvis huset ikke kræver byggetilladelse, kræves der heller ikke tilladelse for en nedrivning.

Det er dog i alle tilfælde lovpligtigt at indberette nedrivningen til BBR – Bygnings – og Bolig Registret.

Hvis boligen kræver byggetilladelse – og derved også kræver ansøgning for nedrivning – så vil du skulle betale et beløb for, at dine oplysninger behandles. Er det ikke tilfældet, så koster det ingenting.

Nedriv med sprængstof

Når du er sikker på at overholde alle formelle krav, der sættes til nedrivning, skal selve nedrivningen stadig finde sted. Det er vigtigt, at du overlader arbejdet til eksperter, da det langt fra er et ufarligt stykke arbejde, der skal udføres. Du kan fx vælge at finde eksperter inden for sprængning af bygninger. Det lyder måske mere farligt, men sprængning kan faktisk udføres med en enorm sikkerhed. Derudover er det hurtigere end traditionel nedrivning, og så er det faktisk ret fedt at få lov til at observere. Interesseret i at læse med om sprængningsløsninger? Denne hjemmeside uddyber emnet. Måske det også er lidt af en drengedrøm at få lov til at få noget til at eksplodere?