DEL
Kvinde i træningstøj med armene rejst

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Alle der træner bare en lille smule, ved godt hvor ømme muskler kan være efter træning. Både dagen efter og dagen efter og i enkelte tilfælde endda også dagen efter det. Hvis man går lidt op i sin træning, så ved man også, at det er når når musklerne restituerer at de er ømme. Det er her de bliver brudt ned for at blive stærkere. Det er med andre ord en helt uundværlig del af træningen, og det er faktisk i denne proces at den egentlig muskelopbygning sker.

Det betyder dog ikke, at man ikke kan gøre noget, for at slippe for denne ømhed. Man kan i hvert fald gøre en del for at speede processen op, så restitutionen sker langt hurtigere. En ting er man får sine proteiner og strækker ud, hvilket kan være med til at mindske denne ømhed. Der findes dog også en teknologi der kan hjælpe dig i denne kamp mod ømme muskler.

Kompressionsstøvler som disse kan nemlig gøre, at hvad der normalt ville tage halve eller hele dage, kan klares på ganske få timer. Kompression er at sætte under pres, og det kaldes da også for massagestøvler. Ved at få perfekt gang i blodomløbet, slipper man hurtigere af med musklerne, så man kan komme i gang med at yde igen.

Metoden bruges af rigtig mange professionnelle sportsudøvere, og  er eksempelvis fast inventar i mange af følgebusserne under Tour de France, hvor rytterne hurtigt skal blive klar til en ny hård etape. Helt så seriøs behøver du ikke være, og du behøver heller ikke være professionel for at få fingrene i produkterne. De kan købes for en fornuftig pris, og de kan få dig til at yde bedre og slippe for at bruge unødvendig lang tid på restitution.