DEL
Barnevogn

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Hvis jeg siger baby, siger du så barnevogn?

Barnevognen er nemlig i de sidste 50-100 år nærmest blevet synonym med det at få børn, og for mange forældre er den en af de helt store investeringer til baby. Langt de fleste oplever også, at barnevognen gør livet meget mere besværligt – især hvis du bor i lejlighed, så den enten fylder hele opgangen eller skal slæbes op ad trapperne. Det er bare ikke særligt sjovt, og det er med til at forstærke følelsen af, at man er begrænset.

Der findes et alternativ

Hvis du kender det mindste til de følelser, har vi et lifehack til dig, som vil ændre dit liv. Du bør nemlig overveje, om en slynge eller vikle kunne være løsningen for jer. Med en god vikle kan du bære dit barn på maven eller ryggen i lang tid ad gangen og samtidig bruge hænderne til alt det, du normalt ville gøre uden baby. Om det er opvasken, der skal tages, tænderne, der skal børstes eller lidt arbejde, der skal klares, kan du nu gøre det hele med baby. Viklen er også helt ideel, hvis I skal ud og ikke vil bikse rundt med en stor barnevogn ind og ud af butikker, på en travl gade eller i skoven.

Med andre ord er en slynge eller vikle løsningen på rigtig mange af de problemer, en gennemsnitlig barnevognsejer løber ind i. Samtidig er det sundt for barnet at have kropskontakt med mor og far, og undersøgelser viser, at viklebørn er roligere og græder mindre.

Kom godt i gang

Du kan bruge en slynge eller vikle lige fra barnet bliver født, men det kræver lige lidt øvelse i starten. Derfor kan du med fordel starte med en ringslynge, som er nem at indstille. Når du er mere øvet, kan du gå over til en stræk- eller fastvikle, som også støtter dig bedre, når baby bliver tungere.

Du kan sagtens købe en brugt slynge eller vikle, og hvis du skal have fat i en fastvikle, er de brugte faktisk ofte bedre. Så er stoffet nemlig ”gået til” og derfor dejligt blødt og medgørligt. På den måde får du en billig, miljøvenlig og effektiv løsning – og bedre kontakt til dit barn på samme tid. What’s not to like?