DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Der er ikke mange, der har printere derhjemme længere. Det skyldes, at der findes mange andre alternativer, der er billigere. Eksempelvis kan du anvende en iPad eller en iPhone til at se dine dokumenter og gemme dem på. Derfor er det ikke så nødvendigt med en papirprinter længere.

Dog findes der stadig personer, der stadig anvender den gode gamle printer. Ikke just en billig løsning, fordi det er dyrt at printe med almindelige printerpatroner. Der er dog heldigvis råd at hente; du kan bruge kompatible blækpatroner.

Men hvad er en kompatibel blækpatron?

En kompatibel blækpatron kaldes også for en uoriginal blækpatron. Det betyder bare, at den ikke er fremstillet af den sammen fabrikant, der har fremstillet printeren. Hvis du har en Epson-printer, behøver du altså ikke at bruge Epson-blækpatroner.

Heller ikke selvom det er det, printerfabrikanterne vil have dig til at tro. Garantien ryger nemlig, hvis du anvender en kompatibel blækpatron i din printer, og den går i stykker. Men risikoen for det er slet ikke så stor, som fabrikanterne vil have dig til at tro.

Hvorfor ryger garantien?

Garantien ryger udelukkende fordi, at det er på blækpatronerne, fabrikanterne tjener deres penge. De tjener altså ikke på at sælge selve printeren. Derfor bliver de nødt til at melde ud, at såfremt du anvender blækpatroner fra et mærke, der ikke er dem, der har produceret selve printeren, så ryger garantien.

Simpelthen for at undgå, at du ikke køber dine printerpatroner hos et andet brand, end dem der har produceret printeren. Det er her, pengene tjenes — men det betyder ikke, at du ikke kan anvende dem.

Faktisk virker de omtrent lige så godt, som de originale patroner. Den eneste forskel er altså bare mærket. I nogle tilfælde vil du opleve, at du får en printerpatron, der er bedre, ud af det.