DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Hvis du er som mange andre danskere, så køber du en bog i ny og næ. Hvis du også er som mange andre danskere, så får du højst læst den en gang. Det er i hvert fald nok de færreste, der læser bøger igen og igen. Selvom man nok inderst inde godt er klar over, at man aldrig kommer til at læse bøgerne igen, så gemmer de fleste af os dem alligevel.

Tjen penge og glæd en anden

I stedet for at have en fyldt bogreol, så fyld reolen med billeder af familien og dem du har kær, og sælg dine bøger. Du ved du aldrig kommer til at læse dem igen, så du kan lige så godt tjene lidt penge på dem. Udover at du kan tjene lidt penge, og at der er en anden der kan spare lidt penge, er der også en tredje grund til det. Du kan eksempelvis sælge dine brugte bøger på Saxo, hvor du også kan købe brugte bøger. Så næste gang du skal have en, så kig der først og se om du kan finde den brugt.

Det er nemlig godt for miljøet at genbruge ting som bøger. Produktion af bøger er ressourcekrævende og ved at genbruge bøger ved at give dem et nyt liv og en ny ejer, hjælper man moder jord, der i forvejen er under et gevaldigt pres.

En bog kan kan have liv

Langt de fleste bøger bliver som nævnt læst en enkelt gang. Det betyder også, at den slides meget lidt. Så hvis man man passer bare en lille smule på den, kan den sagtens have mange liv efter hinanden hos en ny læser. En bog kan sagtens skifte ejer 5-6 eller måske 10 gange. Tænk over hvor meget papir det sparer. Tænk så hvis alle gjorde dette, der er ingen tvivl om, at regnskoven ville sætte pris på dette.