DEL
Rengøring

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Rengøring er en af de værste pligter, og meget få mennesker kan lide at gøre rent. Ofte har man nærmest kun stillet støvsugeren fra sig, før nullermændene kryber frem fra hjørnerne igen – og det kan være rigtig frustrerende. Heldigvis findes der en perfekt løsning: rengøringsfirmaer.

Tidligere har vi ikke haft tradition for den slags i Danmark. Her har firmaerne som regel solgt erhvervsrengøring til kontorer og skoler, men det har spredt sig til private hjem.

Rengøring sparer tid

Vi ved alle, hvordan rengøringen kan hænge over hovedet som en tung sky. Den skal bare klares, og det er sjældent særligt sjovt. Hvis du får en rengøringshjælp til at komme og klare rengøringen, sparer du måske op til flere timer om ugen – afhængigt af, hvor meget tid du normalt bruger på rengøring. Samtidig bliver det nemmere at holde orden i huset, fordi du har en motivation til at holde det ryddeligt, når der kommer en og gør rent.

Rengøring er ikke din opgave

Der er jo en grund til, at virksomheder altid har købt sig til erhvervsrengøring: det er ikke en del af deres kerneopgave. Det samme gælder for dig i dit hjem. Selvfølgelig følger der visse opgaver med, når man vælger at bo et sted, men ingen siger, at du skal gøre det hele selv. Ligesom mange danskere køber sig til malere og tømrere, er det helt okay at købe sig til rengøring. En professionel rengøringshjælp er både hurtigere og mere effektiv end dig, og han/hun klarer arbejdet, når du ikke er hjemme. Så skal du bare slappe af, når du kommer hjem.

Er rengøring snobbet?

Tidligere blev det anset for snobbet af få hjælp til rengøringen. Sådan er det dog ikke længere. Ligesom ingen ser skævt til, at en virksomhed får hjælp til rengøringen, er der ingen, der bebrejder dig for at prioritere din tid anderledes. I en virksomhed ville de fleste medarbejdere være godt utilfredse med at skulle hjælpe med rengøringen. Det er i orden at sige det samme i dit eget hjem. Nemlig: jeg kan bruge min tid bedre!