DEL

Artiklen er lavet i samarbejde med den eller de virksomheder, der linkes til i denne artikel.

Hvis du har børn der har en størrelse og alder, hvor de er begyndt at synes, der er sjovt at være med i køkkenet, så har du sikkert allerede lavet alverdens setups, hvor de står på skamler eller lignende, for at kunne nå ordentlig op til bordet. Det kan dog godt være en lidt farlig løsning, da nemt kan falde ned, der findes også en lidt lettere løsning.

Arbejder du på et kontor kender du sikkert allerede rigeligt til hæve/sænkeborde, men har du nogensinde tænkt over, hvorfor hæve sænkeborde ikke bruges flere steder i huset. Hvis du har pladsen til det i dit køkken, så kan i lave en perfekt køkken arbejdsplads til de mindste i huset.

Det kan naturligvis sagtens laves til et kæmpe stort projekt, hvor der nærmest skal ombygning i huset til, men det kan også være noget så enkelt som at købe et hæve sænkestel (kan købes her), og sætte en bordplade efter eget valg.

Fejlagtigt er der mange der tror, at et hævesænkebord fylder en masse, men ofte er det blot bordpladen der fylder meget, og sætter du selv en plade på, kan du naturligvis vælge hvor meget den skal fylde. Medmindre du gerne vil have til at stå det samme sted hele tiden, kan du også sætte små hjul under stellet, så du let kan køre det frem når det skal bruges.

På den måde kan du nemt have de små med i køkkenet uden at det behøver være besværligt for dem eller dig, og du kan give dem de bedste forhold med en højde på bordet, der lige præcis passer til dem. Jo bedre forhold de har, jo sjovere vil de også synes, det er, at være med til at lave maden og dermed få gode køkkenvaner på sigt.

Metoden med en skammel fejler naturligvis heller ikke noget, og det vigtigste er ikke hvordan de er med, men at de er med.